Personalia

Mat Wijn

Mat Wijn (Den Haag, 1963) is kunstenaar in klank en beeld en vormgever van deze site. Hij werkte jaren voor VPRO-radioprogramma’s als Het Nabije Westen en De Avonden met zijn wekelijkse rubriek De Wijde Blik. Ook was hij verantwoordelijk voor alle montage en sfeerdecors van het beruchte Radio Bergeijk, inclusief krakende stoelen, gesteun en gekreun, vogeltjes en vale gieren, vallende kerkklokken en allesvernietigende explosies. In eigen beheer maakt hij animaties, documentaires en liedjesclips waarin beeld en geluid elkaar achterna zitten. U kunt Mat Wijn mailen.

Ilja Hehenkamp

Ilja Hehenkamp (Rotterdam, 1978 – Amsterdam, 2013) heeft hier met veel creativiteit een schitterende site van gemaakt. Ilja was antropoloog en zette zijn kennis van informatica het liefst in voor zijn idealen. Hij geloofde in de kracht van internet om de wereld beter te maken. Na zijn veldonderzoek over xenofobie in het Zuid-Afrikaanse township Alexandra (waarmee hij een scriptieprijs won) reisde Ilja bijvoorbeeld naar Irak om les te geven over hoe social media in te zetten voor maatschappelijke verandering en mensenrechten. En er waren nog allemaal plannen. Hij heeft zoveel mensen bereikt en geraakt, ver weg en thuis. We missen je Ilja! 

Marten Minkema

Marten Minkema (Utrecht, 1968) is radiomaker, presentator en schrijvend journalist. Zowat elke knop op deze webstek leidt naar zijn programma’s, artikelen en gedachten. Marten woont in Haarlem samen met Miek en hun zoon Midas. Reacties graag hier posten.